راهنمای جامع خرید استابلایزر [کدام مدل استابلایزر برای شما مناسبتر است؟]
تاریخ آخرین آپدیت: 19ام خرداد 1404
بنابراین اگر به دنبال تنظیم ولتاژ برق در دستگاههای مختلف هستید تا عملکرد دستگاه برقی مختلف در بیمارستان، سوله، کارخانه، کارگاههای تولیدی، لوازم خانگی و سایر دستگاههای الکترونیکی را تضمین کنید، بهتر است در هنگام خرید استابلایزر که در سه دسته رلهای، سروو موتوری و سوئیچینگ تولید میشود، اقدامات لازم را انجام دهید. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا از راهنمای خرید استابلایزر نهایت استفاده را ببرید.
استابلایزر چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
استابلایزر وسیلهای است که در مسیر جریان ولتاژ برق قرار میگیرد تا مانع از خراب شدن دستگاههای گران قیمت و حساس الکترونیکی مانند تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی بسیار حساس شود. اختلالات شبکه برق یا قطع و وصل ناگهانی به مرور در عملکرد وسایل الکترونیکی تاثیر منفی میگذارند؛ بنابراین برای تثبیت و تنظیم ولتاژ برق از استابلایزر که دارای سیستم میکروپروسسور است، استفاده کنید.
استابلایزر برخلاف محافظ برق، به جای قطع کردن ولتاژ آن را به صورت استاندارد به وسایل الکترونیکی ارسال میکند تا مانع از سوختن لوازم برقی خانگی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات صنعتی و… شود. از سوی دیگر این دستگاه باعث افزایش عمر مفید تجهیزات برقی شده و هزینههای تعمیر یا تعویض قطعات را کاهش میدهد. به این ترتیب با داشتن استابلایزر، از عملکرد پایدار و ایمن وسایل برقی مطمئن خواهید شد!
انواع استابلایزر و کاربردهای آنها
قبل از اینکه به سراغ راهنمای خرید استابلایزر بروید، باید با انواع آن آشنا شوید تا براساس نیاز و بودجهای که برای اینکار در نظر گرفتهاید، دستگاه تثبیت و تنظیم ولتاژ برق را از فروشگاه آنلاین سفارش دهید. مهمترین کاربرد این دستگاه که پیش از این گفتیم، کنترل افت و یا افزایش ولتاژ برق است که اگر متعادل نشود به لوازم خانگی، برقی و صنعتی آسیبهای جبرانناپذیری وارد میکند.
بنابراین استابلایزر وظیفه دارد در هنگام افت ولتاژ برق عملیات boost را انجام دهد و یا با افزایش ولتاژ برق که گاهی باعث سوختن وسایل الکترونیکی میشود، از عملیات buck استفاده کند. در ادامه به انواع استابلایزر از نظر تکنولوژی میپردازیم و سپس به کاربردهای هر یک اشاره خواهیم کرد:
1. استابلایزر ترانس اتوماتیک
یکی از انواع دستگاههای تنظیم ولتاژ، استابلایزر ترانس اتوماتیک است که برای حفظ ایمنی و عملکرد صحیح وسایل برقی نوسانات برق استفاده میشود. ترانس اتوماتیک تک فاز به کمک چند رله برای کنترل ولتاژ برق و تنظیم ولتاژ مورد استفاده قرار میگیرد.
زمانی که ولتاژ برق ورودی از حد مشخصی بالا یا پایین برود، رلهها ولتاژ را به بازه ولتاژی استاندارد برمیگردانند تا آسیبی به دستگاههای متصل به استابلایزر وارد نشود. این دستگاه تنظیمکننده برای مصارف خانگی و صنعتی در ظرفیتهای مختلف طراحی میشود تا از وسایل حساس برقی به خوبی محافظت کند. دقت تنظیم ترانسهای اتوماتیک در خروجی، معمولا بین 5 تا 15 درصد ولتاژ است. و مهمترین کاربردهای آن شامل موارد زیر میشود:
- محافظت از سیستمهای کامپیوتری
- تنظیم ولتاژ وسایل برقی خانگی مثل تلویزیون
- پایداری سیستمهای برقی خانگی و صنعتی
- کاهش هزینه تعمیرات و تعویض قطعات وسایل الکترونیکی
برای درک بهتر این دسته بندی میتوانیم به یکی از محصولات این دسته بندی اشاره کنیم. ترانس اتوماتیک پرنیک مدل استابلایزر 15KVA مدل ECO-15000 FULL با توان جریاندهی 60 آمپر، یک دستگاه قدرتمند و بادوام برای محافظت از لوازم برقی در برابر نوسانات ولتاژ است.
این ترانس با مدار رلهای و چهار پله افزاینده و یک پله کاهنده، نوسانات شبکه را جبران کرده و ولتاژ پایدار ارائه میدهد. فناوری کلیدزنی در زمان صفر جریان و مدار اسنابر باعث کاهش تنش و افزایش طول عمر رلهها میشود.
صفحهنمایش دیجیتال امکان مشاهده ولتاژ خروجی و تنظیم پارامترهای دستگاه را فراهم میکند. با پوشش کامل لوازم خانگی و صنعتی تا 60 آمپر، این دستگاه دارای سیستمهای حفاظتی پیشرفته و 2 سال ضمانت بیقید و شرط است. ویژگیهای کلیدی این محصول به شرط زیر است:
- محافظت از کلیه لوازم برقی در برابر نوسانات برق، صاعقه و دو فاز شدن
- جبران افت و افزایش ولتاژ در محدوده 130 تا 275 ولت
- توان جریاندهی 60 آمپر، مناسب برای لوازم پرمصرف از جمله کولر گازی تا 60000 BTU
- مدار رلهای با فناوری کلیدزنی در زمان صفر جریان برای کاهش استهلاک
- صفحهنمایش دیجیتال جهت نمایش ولتاژ خروجی و شرایط عملکرد
2. استابلایزر سروو موتوری
یکی دیگر از انواع استابلایزرها که به جای رله یک ترانس ترویدی یا حلقوی دارد تا با دقت بیشتری مانع از آسیبپذیری لوازم خانگی حساس و گران قیمت شود، سروو موتوری است! این نوع استابلایزر نیز مانند نوع ترانس اتوماتیک، از یک سیستم مکانیکی ساخته شده که دارای دقت بیشتر بوده و تنظیم ولتاژ را به صورت پیوسته انجام میدهد.
ازStabilizer سروو موتوری برای تنظیم ولتاژ برق تجهیزات صنعتی و پزشکی استفاده میشود. این نوع استابلایزر به دلایل زیر در این مجموعه تولید نمیشود:
- دقت و سرعت کمتر نسبت به نوع سوئیچینگ
- نیاز به سرویس و بازدید دورهای برای ذغال
- ایجاد صدا هنگام حرکت
- محدودیت در سرعت جبرانسازی
3. استابلایزر استاتیکی
برخی از مدلهای استابلایزر قدرت کنترل و دقت بیشتری در تنظیم ولتاژ برق دارند. یکی از دسته انواع Stabilizer که از آن برای محافظت از لوازم خانگی حساس منزل استفاده میشود، استاتیکی است! این استابلایزر دارای المانهای الکترونیکی با قطعات الکترونیکی مانند igbt دارد، به همین دلیل نسبت به دو دستگاه قبلی، سریع و بهتر عمل میکند.
بنابراین اگر میخواهید از لوازم حساس برقی خود مانند تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی حساس، ماینر و دستگاه سی ان سی در برابر نوسانات برق شدید و قطع و وصل محافظت کنید، استابلایزر استاتیکی بهترین گزینه است. در ادامه به کاربردهای مهم این تنظیم کننده ولتاژ میپردازیم:
- محافظت از تجهیزات الکترونیکی حساس مانند تجهیزات پزشکی
- تنظیم نوسانات ولتاژ دستگاههای خانگی
- استفاده در سیستمهای صوتی و تصویری
- حفاظت از کامپیوترها و سرورها
- تنظیم ولتاژ سیستمهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی
4. استابلایزر سوئیچینگ
استابلایزر سوئیچینگ یک دستگاه الکترونیکی پیشرفته برای تثبیت ولتاژ است که از کنترلکنندههای دیجیتال و مدارهای الکترونیکی بهره میبرد. این فناوری باعث میشود که دستگاه با دقت و سرعت بالا نوسانات ولتاژ را اصلاح کند و از تجهیزات الکتریکی در برابر آسیبهای ناشی از نوسانات محافظت نماید. از مزایای این نوع استابلایزر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دقت بسیار بالا در تثبیت ولتاژ
- سرعت واکنش سریع در جبران نوسانات
- نمایشگر دیجیتال برای نمایش وضعیت عملکردی
این دسته بندی دارای محصولات قدرتمند و متنوع است که در ادامه دو مورد از این محصولات را به طور کامل برای شما بررسی میکنیم.
استابلایزر هوشمند و فوق پیشرفته XI-15
استابلایزر هوشمند تکفاز XI-15 با فناوری سوئیچینگ و کلیدهای الکترونیکی، نوسانات ولتاژ را در بازه ۱۶۰ تا ۲۷۰ ولت حذف کرده و ولتاژ ۲۲۰ ولت تثبیتشده را ارائه میدهد. این دستگاه تمام دیجیتال بوده و از محافظتهای پیشرفته مانند جلوگیری از دو فاز شدن برق، صاعقه، اتصال کوتاه، اضافه بار و خرابی سنسورها برخوردار است.
همچنین، قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی بین ۲۱۰ تا ۲۴۰ ولت، تاخیر برنامهپذیر بالا را دارد. صفحهنمایش LCD برای نمایش و تنظیم پارامترها، همراه با حالتهای Automatic و Bypass، عملکردی دقیق، بدون استهلاک و بدون نیاز به تعمیرات دورهای را تضمین میکند.
استابلایزر سهفاز هوشمند 3XI-60
استابلایزر هوشمند سه فاز 3XI-60 با فناوری سوئیچینگ و کنترل دیجیتال DSP، نوسانات ولتاژ را در بازه ۳۱۰ تا ۴۵۰ ولت حذف کرده و ولتاژ ۳۸۰ ولت تثبیتشده را ارائه میدهد.
این دستگاه بدون قطعات متحرک، دقت کمتر از ۱ ولت، تنظیم مستقل ولتاژ هر فاز و قابلیت محافظت در برابر صاعقه، قطع یا توالی نادرست فاز، اتصال کوتاه و اضافه بار را دارد. مجهز به بایپس دستی، مدار تأخیر برنامهپذیر، نمایشگر LCD و محافظ دوگانه آنالوگ + دیجیتال بوده و بدون استهلاک، نیاز به تعمیرات دورهای ندارد.
نکات مهم قبل از خرید استابلایزر
در راهنمای خرید استابلایزر آمده که قبل از ثبت سفارش، به یکسری نکات مهم توجه کنید. در ادامه قصد داریم این نکات را با شما به اشتراک بگذاریم تا پیش از خرید، انتخاب نهایی خود را مشخص کنید:
- نکته اول: موقع خرید استابلایزر، توجه به وجود خدمات پس از فروش بسیار مهم است تا در صورت بروز مشکل، بتوانید به راحتی از پشتیبانی برخوردار شوید.
- نکته دوم: موقع خرید استابلایزر، توجه به جنس هسته و متریال آن بسیار مهم است تا از کیفیت و دوام دستگاه در استفادههای طولانیمدت اطمینان حاصل کنید.
- نکته سوم: موقع خرید استابلایزر، توجه به طراحی ظاهری متعارف برای نصب در منزل و کاربری راحت آن بسیار اهمیت دارد تا استفاده از دستگاه برای شما آسان و هماهنگ با دکوراسیون محیط باشد.
- نکته چهارم: در هنگام خرید این دستگاه، توجه به قابلیت تنظیم پارامترهای اصلی دستگاه بسیار مهم است تا بتوانید عملکرد آن را بر اساس نیازهای خاص خود تنظیم و بهینهسازی کنید.
- نکته پنجم: توجه به بستهبندی و نحوه ارسال آن بسیار حائز اهمیت است تا مطمئن شوید که دستگاه در حین حمل و نقل آسیب نبیند و به صورت سالم به شما برسد.
- نکته ششم: موقع خرید استابلایزر، توجه به نظر و تجربه کاربران قبلی بسیار مهم است تا بتوانید از کیفیت و کارایی محصول آگاه شوید و انتخابی مطمئنتر داشته باشید.
معرفی بهترین برند استابلایزر در بازار
یکی از دغدغههای اصلی افراد برای خرید استابلایزر، تنوع زیاد محصول در بازار است. از آنجایی که امروزه نوسانات شدید برق، قطع و وصل ناگهانی باعث شده بسیاری از مردم نگران خرابی لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی و یا صنعتی شوند؛ خرید استابلایزر بیش از پیش در تنظیم ولتاژ استاندارد برق شهری اهمیت پیدا کرده است.
اما همانطور که گفتیم، محصولات زیادی در بازار وجود دارد که برخی از آنها تقلبی و بیکیفیت است. در ادامه برای شناخت بهترین برندهای Stabilizer به معرفی تعدادی از معروفترین دستگاههای تثبیت کننده ولتاژ را خواهیم آورد:
استابلایزر پرنیک
شرکت پرنیک از سال ۱۳۸۷ در زمینه طراحی و تولید ادوات الکترونیک قدرت فعالیت دارد و با محصولات متنوعی مانند ترانس اتوماتیک، استابلایزر، درایور موتور DC و منابع تغذیه سوئیچینگ، جایگاهی ممتاز در این صنعت کسب کرده است. این شرکت برای محافظت از لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، ماینرها، یخچال فریزر، دستگاه لیزر و آسانسور، تلویزیون و vrf و چیلر محصولات مختلفی را تولید و عرضه کرده است.
استابلایزر سوئیچینگ پرنیک، که اولین و تنها استابلایزر کاملاً الکترونیکی و هوشمند در کشور است، موفق به دریافت گواهی محصول دانشبنیان شده و هیچ مشابهی در دنیا ندارد. این شرکت با تکیه بر تیم تحقیق و توسعه و فناوریهای پیشرفته، همواره در حال بهبود محصولات و توسعه فناوریهای نوین است تا نیازهای مصرفکنندگان را برآورده کرده و در بازار برق کشور پیشرو باشد.
این نکته را فراموش نکنید که برند پرنیک در حال حاضر تامین کننده بسیاری از شرکتها و برندها بوده و تجربه بسیار زیادی در این صنعت دارد.
نصب و راه اندازی ترانس اتوماتیک و استابلایزر تک فاز پرنیک
برای نصب و راهاندازی ترانس اتوماتیک و استابلایزر تک فاز پرنیک، رعایت نکات مهمی چون انتخاب محل مناسب، قطع برق قبل از اتصال و بررسی نهایی اتصالات ضروری است. این مراحل به شما کمک میکند تا دستگاه بهطور ایمن و کارآمد عمل کند و از آسیبهای احتمالی جلوگیری شود. پیش از هر چیز، دفترچه راهنمای دستگاه را به دقت مطالعه کنید تا با ویژگیها و نحوه عملکرد آن آشنا شوید.
۱. انتخاب محل نصب
برای نصب دستگاه، محلی خنک و با جریان هوای مناسب انتخاب کنید. فاصله حداقل ۱۰ سانتیمتر از دیوارها و دیگر موانع باید رعایت شود. دمای محیط نباید از ۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد فراتر رود و همچنین باید از تابش مستقیم نور خورشید و رطوبت دور بمانید.
۲. نصب پایه نگهدارنده
در صورتی که قصد دارید دستگاه را روی دیوار نصب کنید، ابتدا پایه نگهدارنده را با استفاده از پیچ و رولپلاک به دیواری با استحکام کافی متصل کنید. سپس دستگاه را به پایه آویزان کنید تا بهخوبی در جای خود قرار گیرد.
۳. قطع برق
قبل از هرگونه اتصال یا راهاندازی دستگاه، فیوز اصلی کنتور را قطع کنید. همچنین از قطع بودن فیوز پشت دستگاه نیز اطمینان حاصل کنید تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود.
۴. آمادهسازی سیمها
روکش سیمها را بردارید و به هر یک از سیمها وایرشو بزنید. رشتههای سیم افشان را به هم تابانده و داخل وایرشو قرار دهید و با استفاده از پرس یا انبردست محکم نمایید تا اتصالات ایمن باشند.
۵. اتصال سیمها به دستگاه
سیم فاز که به کنتور وصل است را به P در قسمت INPUT( ترمینال طوسی رنگ) متصل کنید. همچنین، سیم فاز ساختمان که به بخشهای مختلف تابلو میرود را به P در قسمت OUTPUT (ترمینال قرمز رنگ) وصل نمایید. از شینه نول نصب شده در تابلو، یک رشته سیم به N در قسمت INPUT( ترمینال آبی رنگ) متصل کنید.
- سیم فاز (کنتور): به P در INPUT
- سیم فاز (ساختمان): به P در OUTPUT
- سیم نول: از شینه نول تابلو به N در INPUT
۶. اتصال به سیستم ارت
اگر سیمکشی برق شما مجهز به سیستم ارت است، دستگاه را از محل نماد ارت (ترمینال زرد رنگ) با استفاده از یک رشته سیم حداقل به شماره ۵.۲ به سیستم ارت متصل نمایید. این کار به ایمنی بیشتر دستگاه کمک میکند.
۷. بررسی نهایی
پس از اتمام اتصالات، همه چیز را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که اتصالات بهدرستی انجام شدهاند. سپس، فیوز اصلی کنتور و فیوز دستگاه را وصل کنید تا دستگاه روشن شود و آماده به کار باشد.
۸. احتیاط در استفاده
پس از نصب، از جابجا کردن یا تکان دادن دستگاه در حالت روشن خودداری کنید. این کار به حفظ سلامت دستگاه کمک کرده و از آسیبهای احتمالی جلوگیری میکند.
اگر در عملکرد دستگاه مشکلی مشاهده کردید، حتماً با نمایندگان مجاز پرنیک تماس بگیرید. برای سفارش محصولات یا دریافت مشاوره رایگان، به سایت پرنیک مراجعه کنید یا با ما تماس بگیرید.
موارد مصرف انواع استابلایزر
با مطالعه راهنمای خرید استابلایزر متوجه شدید که این دستگاه برای محافظت از لوازم خانگی و صنعتی حساس و گران قیمت که با نوسانات برق دچار آسیب میشوند، ساخته شده است. به این ترتیب با استفاده از استابلایزر، عملکرد بهینه و طول عمر تجهیزات برقی مانند یخچال، تلویزیون، ماینرها و کامپیوترها تضمین میشود. موارد مصرف استابلایزر به شرح زیر است:
- تجهیزات حاضر در سولهها
- کولرهای گازی و سیستمهای تهویه هوا
- تلویزیونها و سیستمهای صوتی تصویری بزرگ و پرمصرف
- کامپیوترها و سرورها
- دستگاههای پزشکی و صنعتی
- دستگاههای حاضر در کارخانهها
سخن پایانی
در راهنمای خرید استابلایزر به انواع آن، کاربردها، بهترین برندها و نحوه نصب و استفاده از دستگاه پرداختیم تا بعد از ثبت سفارش دچار مشکل نشوید. استابلایزر نوعی تنظیم و تثبیتکننده ولتاژ است تا از آسیب رسیدن به لوازم خانگی، تجهیزات صنعتی، پزشکی و…جلوگیری کند. با توجه به میزان حساسیت و گران بودن لوازم الکترونیکی، دستگاه Stabilizer رلهای، سروو موتوری و استاتیکی را سفارش دهید تا از قابلیتهای آن به منظور افزایش عمر لوازم برقی، بدون نیاز به تعمیر و تعویض قطعات، استفاده کنید.