یکی از سادهترین و کم هزینهترین ساختارها برای ترانس برقی خانگی به منظور جبران نوسان برق، روش اتو ترانسفورماتور است. همه انواع استابلایزر رله ای موجود در بازار، دارای این ساختار هستند. تنها استثنا در این زمینه ترانس اتوماتیک رلهای پُرنیک است که با روش 4-مرحلهای کار میکند.
کاربرد اتو ترانسفورماتور در ساختار ترانس جبران نوسان برق پله ای مزایای خوبی دارد. از جمله:
- سادگی و در عین حال کارآیی
- هزینه پایینتر
- اجزای کمتر و حجم کوچکتر
- مناسب برای کاربردهای با جریان کمتر از 50 آمپر
روش کار
ترانس برق خانگی با اتو ترانسفورماتور ساختار بسیار سادهای دارد. در این ساختار از یک ترانسفورماتور استفاده شده که سیم پیچ اولیه آن با برق شبکه تحریک میشود. سیم پیچ ثانویه آن دارای چند سر خروجی است که یکی از سرهای آن به فاز ورودی وصل شده است. با توجه به اینکه کدام سر ثانویه به فاز ورودی وصل شده باشد ،دستگاه میتواند دارای پله کاهنده باشد یا نباشد. هر دو آرایش برای این دستگاه که دارای پله کاهنده و بدون پله کاهنده است، در شکلهای زیر نشان داده شدهاند.
همه دستگاههای ترانس اتوماتیک خانواده اکونومی (اقتصادی) پُرنیک بر پایه اتو ترانسفورماتور ساخته شدهاند. از جمله آنها میتوان به ECO-1000 برای لوازم دیجیتال و صوتی تصویری، ECO-2000 برای یخچال فریزر، ECO-3000 برای ماشین لباسشویی و ظرفشویی، ECO-6000 برای یک واحد مسکونی معمولی و ECO-8000 برای یک واحد مسکونی با کولر گازی اشاره کرد.
همه دستگاههای پُرنیک با سیستم کنترل تمام دیجیتال ساخته شدهاند. به کار بردن سیستم دیجیتال مزایای متعددی دارد که فهرست آنها را میتوانید از اینجا بخوانید.
نقاط ضعف ترانس برق خانگی با اتو ترانسفورماتور
بزرگترین معایب ساختار اتو ترانسفورماتور را میتوان در موارد زیر برشمرد.
- تنظیم ولتاژ به صورت پلهای و ناتوانی در تثبیت ولتاژ
- بریدگی ولتاژ خروجی در زمان تغییر پله
- عدم امکان توسعه سیستم به توان بالا
خانواده استابلایزر سوئیچینگ پُرنیک که محصول دانش بنیان شرکت است هر سه عیب را با فناوری نوین خود جبران کرده است. همچنین بریدگی ولتاژ خروجی و عدم امکان ساخت ترانس جبران نوسان برق پلهای با جریان دهی زیاد با آرایش انحصاری 4-مرحلهای جبران شده است.