مقالات

انواع استابلایزرهای برق و ترانس تثبیت ولتاژ [+5 مزیت اصلی]

انواع استابلایزر

عموما به وسیله ای که باعث ایجاد ثبات شود، تثبیت کننده یا استابلایزر گفته میشود. اما استابلایزرها در صنایع مختلفی به کار میروند و انواع گوناگون دارند؛ استابلایزرهای لبنیات و شیر، استابلایزر دوربین و البته استابلایزرهای ولتاژ برق.

در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع استابلایزر برق و تثبیت کننده های ولتاژ بپردازیم تا تفاوت آنها را با هم ببینیم:

استابلایزر برق چیست

استابلایزر برق چیست و به چند دسته تقسیم میشود؟

استابلایزر برق در واقع یک دستگاه الکترونیکی است که به کمک آن ولتاژ ورودی به تجهیزات را میتوان روی میزان مورد نظر تنظیم نمود تا این تجهیزات با بالاترین راندمان، به کار خود مشغول باشند. استابلایزرها بر سر راه تجهیزات حساس نصب میشوند و می توانند ولتاژ ورودی را کاهش یا افزایش دهند تا دستگاه ها با مناسب ترین ولتاژ کار کنند.

تفاوت استابلایزر و محافظ برق بسیار زیاد است،  اما به طور خلاصه استابلایزرها ولتاژ برق را تنظیم میکنند ولی محافظ های برق، تنها جریان را قطع و دستگاه را خاموش میکنند!!

 

نکته ای که در مورد استبلایزر برق اهمیت دارد، آن است که این دستگاه ها به دسته بندی های مختلفی تقسیم میشوند؛ دسته بندی از حیث توان، کاربرد، تکنولوژی و … ! به همین دلیل برای اینکه بهترین استابلایزر را بتوانیم مشخص کنیم باید به موارد متعددی توجه داشته باشیم.

 

انواع استابلایزر از حیث تعداد فاز

انواع استابلایزر از حیث تعداد فاز

بسته به کاربردی که استابلایزرها دارند، به دو دسته ی استابلایزر تک فاز و استابلایزر سه فاز تقسیم بندی میشوند.

استابلایزرهای تکفاز عموما در مصارف خانگی یا ویلا و با توان پایین تر برای عبور مجموع جریان کمتری استفاده میشوند؛ ولی استابلایزرهای سه فاز در مصارف صنعتی، سوله ها، کارخانه ها، گلخانه ها، آسانسور و مراکزی که با توجه به نیاز بالا، برق آنها سه فاز تعبیه شده استفاده میشود.

✅البته بعضا در سیستم های سه فاز، می توان از سه استابلایزر تک فاز نیز برای تنظیم هر فاز به صورت جداگانه و با نصب یک کنترل فاز استفاده کرد.

 

انواع استابلایزرها از نظر تکنولوژی ساخت

انواع استابلایزرها از نظر تکنولوژی ساخت

این نوع دسته بندی بیشتر جنبه ی تخصصی دارد ولی علاوه بر اهل فن، برای مصرف کنندگان نیز اهمیت ویژه ای دارد؛ چرا که هر فناوری با خود مزایا و معایبی دارد که میتواند روی تصمیم گیری خرید استابلایزر و البته قیمت دستگاه ها تاثیر بگذارد.

استابلایزرهای برق همانند موتور برق یا UPS ، از زمان قدیم تکنولوژی های متفاوتی داشتند اما امروزه بیشترین فناوری به کار رفته در این ترانس های اتوماتیک به 3 بخش تقسیم میشود ( حتما این دستگاه ها دور از دسترس کودکان نصب شوند ) :

 

ترانس اتوماتیک رله ای:

ترانس اتوماتیک رله ای:

 

استابلایزرهای رله ای ( که اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم باید آنها را ترانس های اتوماتیک رله ای بخوانیم ) ، در واقع به کمک تعدادی رله، ولتاژ ورودی را در بازه ی تعیین شده نگه میدارند تا تجهیزات متصل به آن با ولتاژی خارج از بازه ی مناسب کار نکنند. این نوع استابلایزرها عمر بالاتری نسبت به مدل سروو موتوری دارند و برای مصارف خانگی مناسب ترند.

استابلایزر سروو موتوری:

استابلایزر سروو موتوری:

 

ترانس های سروموتوری برای تنظیم ولتاژ از یک (اصطلاحا) زغال که روی یک صفحه در حال حرکت است استفاده میکند. این نوع استابلایزرها تنظیم ولتاژ دقیق تری دارند ولی بخاطر استهلاک بالای زغال و سایر اجزای آن، نیاز به تعمیرات دوره ای و رسیدگی بیشتری دارد.

استابلایزر الکترونیکی هوشمند:

استابلایزر الکترونیکی هوشمند:

 

نوع دیگری از استابلایزرها هستند که نه تنها معایب موارد قبل را ندارند، بلکه تمام محاسن آنها را چند برابر کرده و در خود جای داده اند. نسل جدید استابلایزرهای ولتاژ برق که ذاتا محصول دانش بنیان شرکت ریزپردازان مدار سبز بوده، با تنظیم دقیق ولتاژ روی عدد تعیین شده و عدم استفاده از ذغال یا رله به عنوان تثبیت کننده ولتاژ، نه تنها استهلاک را به حداقل نزدیک کرده بلکه دقت را به بیشترین میزان ممکن در میان انواع استابلایزرهای موجود رسانده. این نوع استابلایزرهای هوشمند استاتیک با کمک میکروپروسسور، به صورت تماما الکترونیکی عمل کرده و بدون صدا میتوانند به تنظیم دقیق ولتاژ برق در توان های مختلف بپردازند.

 

انواع استابلایزرها از نظر کاربرد

انواع استابلایزرها از نظر کاربرد

شاید مهمترین دسته بندی انواع استابلایزر از دید کاربران، همین دسته بندی کاربردها باشد. به طور کلی میتوان استابلایزرها را به دو گروه خانگی و صنعتی تقسیم بندی کرد. اما گروه خانگی، خود به چندین بخش تجزیه میشود؛ ترانس های اتوماتیک برای هر وسیله منزل (مثل استابلایزر یخچال فریزر، استابلایزر تلویزیون، استابلایزر ماشین لباسشویی و ظرفشویی، و غیره) و یا استابلایزرهای تثبیت کننده ولتاژ برق تمام منزل. استابلایزرهای گروه اول را سر راه هر یک میگذارند و دوشاخه آنها را به دستگاه ترانس اتوماتیک وصل میکنند و استابلایزرهای گروه دوم را روی کنتور اصلی برق منزل نصب میکنند تا تمام دستگاه هایی که متصل به برق هستند، ولتاژ تنظیم شده ای داشته باشند. اما استابلایزرهای صنعتی، چنان که گفته شد کاربردهای سنگین تری دارند ولی از آنها در تثبیت ولتاژ ویلاها و باغ ها یا ابزار باغبانی نیز استفاده می شود.

انواع استابلایزرها از حیث توان

انواع استابلایزرها از حیث توان

طبیعتا بعد از انتخاب نوع استابلایزر باید متناسب با توان مد نظر، اقدام به خرید استابلایزر کرد. شما یا میتوانید با اندازه گیری توان مصرفی هر دستگاه و یا با مشاوره رایگان با شماره های ریزپردازان، توان مصرفی استابلایزر مد نظر خود را تعیین کنید. این توان ها شامل 2KVA – 3KVA – 6KVA – 8KVA – 10KVA – 15KVA – 20KVA – 30 KVA – 45KVA و غیره است.

 

مزایای استفاده از استابلایزر و ترانس های اتوماتیک

مزایای استفاده از استابلایزر و ترانس های اتوماتیک

پر واضح است که استفاده از استابلایزرهای نوسان ولتاژ، مزایای زیادی دارد. گوشه ای از این مزایا را میتوان با این محتوا عنوان کرد:

  1. تثبیت نوسان ولتاژ برق شهر برای حفاظت هر چه بیشتر از تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
  2. محافظت در برابر رعد و برق و همچنین افت یا افزایش شدید ولتاژ
  3. محافظت در برابر اتصال کوتاه در تجهیزات برقی
  4. افزایش راندمان دستگاه ها و تجهیزات متصل به استابلایزر و همچنین کاهش مصرف برق
  5. بهره مندی از استابلایزرهای هوشمند بدون صدا و نیاز به نگهداری و همچنین دقیق و حرفه ای

✅ریزپردازان مدار سبز با تولید استابلایزرهای دانش بنیانی که علاوه بر ایران، در US Patent آمریکا نیز ثبت اختراع شده اند، توانسته با اختلاف تنها تولیدکننده ایرانی باشد که از سیستم میکروپروسسوری و استاتیک در انواع استابلایزر خود با برند پرنیک استفاده کرده است. شما میتوانید با مراجعه به سایت ریزپردازان مدار سبز و یا تماس با مشاوران و متخصصین این شرکت، در مورد استابلایزرها و ترانسهای اتوماتیک مورد نیاز خود، به طور رایگان اطلاعات لازم را کسب نمایید.

6 دیدگاه در “انواع استابلایزرهای برق و ترانس تثبیت ولتاژ [+5 مزیت اصلی]

  1. reza گفت:

    ممنون از سایت مفیدتان

    1. امین اسلامی گفت:

      با تشکر از نظر شما 🙏

  2. aghil گفت:

    با سلام. استابلایزر سرو موتوری هم موجود دارین؟

    1. امین اسلامی گفت:

      سلام عقیل عزیز. پرنیک علاوه بر ارائه ترانس های اتوماتیک رله ای با عمر طولانی، بیشتر تمرکز خودش رو روی تولید استابلایزر های سوئیچینگ به عنوان تحولی در صنعت استابلایزر گذاشته که بدون استهلاک، بالاترین دقت ممکن رو به ارمغان بیاره. میتونید مدل های سری XI رو مشاهده بفرمایید.

  3. پیمان امیری گفت:

    با سلام عرض ادب
    خدمت مهندسین عزیز اولا بابت مطالب خوبتون تقدیر و تشکر میکنم . و اینکه برای باغ مون که نوسانات ولتاژ داره برای یک کفکش تک فاز
    حدود جریان مصرفیش 18 یا در حد ماکس 20 امپر مصرف داره چه نوع استبلایزری با چه توانی پیشنهاد میکنین >؟

    1. پُرنیک گفت:

      با درود و آرزوی تندرستی
      اگر تنها پمپ کفکش رو به ترانس وصل میکنید، دستگاه ECO-8000-FULL رو پیشنهاد میکنم. چون جریان راه اندازی پمپ زیاد هستش و احتمالا هر دوره کاری اون برای پرکردن مخزن بیش از نیم ساعت طول میکشه، دستگاه ECO-6000-FULL مناسب نیست و 8000 گزینه مناسب تر و مقاوم تری هستش.

دیدگاهتان را بنویسید